• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Berättelsen om Wood-Mizer

Wood-Mizer startades 1982 i blygsam skala – i ett garage i den amerikanska delstaten Indiana. Donald Laskowski och Daniel Tekulve hade en id´om hur man skulle kunna såga timmer ur stockar på ett mer effektivt sätt. De skapade något helt nytt och såg att detta innebar nya möjligheter. Plötsligt kunde vem som helst producera sina egna träprodukter på ett enkelt sätt och en revolution inleddes bland trävaruproducenter runt om i världen.
En fabrik byggdes i Indianapolis och den producerade fler än 2 500 sågverk på mindre än fem år. Det billiga sågverket, som kunde producera timmer av en kvalitet som normalt förknippades med dyrare sågverk, blev till en succé!

Original Wood-Mizer Sawmill Laskowski 1982Original Wood-Mizer Sawmill Laskowski 1982

Branschen portabla sågverk växte och kunderna krävde sågverk med ännu högre kvalitet. Wood-Mixer svarade med att lansera Super-serien år 1997. Nästa sågverk var LT15 – det minsta sågverket i Wood-Mizers dåvarande utbud.

År 1990 såg en polsk entreprenör möjligheterna och introducerade Wood-Mizers produkter i Europa. Vårt europeiska högkvarter inrättades i Kolo i Polen för att kunna erbjuda tjänster till våra marknader i Europa, Afrika och Asien . Företaget växte och fler och fler personer blev bekanta med konceptet sågverk med smala skär.

Idag är Wood-Mizer ett dynamiskt och modernt internationellt företag. Från det europeiska huvudkontoret hanteras marknaderna i Europa, Asien och Afrika. Vår moderna fabrik uppfyller standarderna enligt ISO 9001:2008 och sysselsätter fler än 300 personer. Är 2007 färdigställdes en ny bladproduktionsanläggning på 2 400 m2 för att möjliggöra installation av ytterligare bladlinjer samt för att frigöra utrymme i produktionsanläggningen för sågverk.  

Under åren 2012-2013 färdigställdes ytterligare två byggnader som tillförde ytterligare över 4 200 m2 produktions- och kontorsutrymme. Såväl en större produktionsanläggning som en byggnad för kundservice och verkstad färdigställdes.

Wood-Mizer Europe new production hall 2014

Wood-Mizer ökar antalet servicecenter och har nu återförsäljare i fler än 100 länder. Under mer än 30 års verksamhet över hela världen har Wood-Mizer tillverkat fler än 60 000 sågverk, plus en stor mängd ytterligare utrustning för timmerbearbetning.

During more than 30 years of worldwide operation, Wood-Mizer has manufactured more than 60 000 sawmills plus a great array of complimentary wood-processing equipment. 

Wood-Mizer Europe Employee photo 2014