• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Wood-Mizer Nyheter

Zen-stolar och hantverkets konst

måanta, skïereden 2. b. 2019

Zen-stolar och hantverkets konst

Jag upptäckte zen när min fru blev sjuk. Då bestämde jag mig för att skapa en stol som främjar zenmeditation. Stolarna som jag skapar för mina kunder gör den som sitter i stolen uppmärksam på att ha en korrekt, hälsosam hållning. Mina stolar är inte bara en konst, utan jag skapar dem så att mina kunder kan bli friska igen genom att sitta rätt i zens anda.Jag har använt mig av ett Wood-Mizer LT15 portabelt sågverk. Det är extremt kompakt och fungerar bra. Wood-Mizers filosofi går ut på att man flyttar det lätta såghuvudet och fixerar den tunga stocken, istället för tvärtom. Jag blev väldigt överraskad när jag upptäckte att ett sådant enkelt system kan såga stockarna.Efter att kriget tog slut stod min skog mestadels oskött i 70 år, så det växte ganska många tallar där. Eftersom det fanns så många tallar kunde inte andra sorters träd växa.  Därför hjälpte min familj och mina kollegor till med att minska antalet tallar. Genom att göra det kan solljus nu nå marken och knopparna av lövträd som ännu inte haft chansen att se solljus börjar nu att gro.Den japanska skogsindustrin har minskat i stadig takt och mängden producerat timmer har följt samma trend. Nu för tiden måste man resa till en avlägsen stad en eller två timmar bort för att få sågat lite timmer. Med ett sågverk från Wood-Mizer kan man enkelt göra det på sin egen egendom istället.Efter att jag deltog i Furniture Societys mässa 2014 började olika unga snickare från andra länder att intressera sig för att besöka min verkstad för att lära sig japanskt snickeriarbete. Sedan dess har jag erbjudit korta workshops som pågår under två till tre dagar ungefär en gång i månaden till utländska besökare.
Antalet utländska snickare som vill lära sig den japanska tekniken har gradvist hela tiden ökat. Därför vill jag skapa en internationell snickarskola (Mt. Fuji School of Woodworking) dit människor från hela världen kan komma och interagera med varandra. För att bygga min snickarskola kommer jag använda de 100 pelare och 100 bjälkar som jag hämtat från min egen skog.Mitt budskap till andra snickare är att vi snickare bör utöva vårt hantverk med en djup förståelse för skogen, timmer och möbler.


Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Välkommen

Välkommen till Wood-Mizers svenska nyhetsrum.

Här kan du se hur ägare av Wood-Mizer-sågverk över hela välden bidrar till att den lokala ekonomin växer, genom hållbar och lönsam timmerbearbetning.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om Wood-Mizer eller om någon av artiklarna.

NYHETSRUMKontakt online