• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Wood-Mizer Nyheter

bearjadahke, voerhtjen 12. b. 2019

KLYVSÅGSLÖSNINGAR FRÅN WOOD-MIZERWood-Mizer har ett komplett utbud av klyvsågslösningar tillgängliga för sågverk från grundnivån upp till industriell skala.

Värdet på timmer som återvinns från sidobrädor kan ofta göra skillnaden mellan vinst och nedläggning för ett sågverk.  
Detta blir ännu viktigare i industriella högproducerande sågverk, där möjligheterna att återvinna mer samt bearbeta fortare och mer noggrant och effektivt snabbt ökar. Om ett återvinningsprogram inte kan hålla jämna steg med de volymer som verket hanterar och om effektiviteten och noggrannheten börjar sacka efter, så är det en dålig start för verksamheten. Med rätt kombination av maskiner i tillverkningslinjen är det möjligt att övervinna dessa utmaningar.

För medelstora företag gör maskinerna HR500 och HR700 det enkelt för timmerproducenter att öka sin produktion genom att klyva block i brädor, istället för att bearbeta stocken till brädor i ett sågverk. Tillverkare kan även minska sina inköpskostnader för timmer genom att köpa tjockare material för rabatterade priser, och sedan klyva dem till önskad tjocklek.


Wood-Mizers industriella bandsågar HR500 och HR700 med smala band är klyvsågar som ger tunna sågsnitt och erbjuder klyvningar med ett eller flera såghuvuden som kan bearbeta upp till sex brädor i en enda genomkörning. Serien är utformad för att möta kraven i små till medelstora industriella sågverk där kvantitet, precision och hastighet blir allt viktigare för att gå med vinst.

För att ytterligare öka produktiviteten tillhandahåller Wood-Mizer den industriella TITAN-utrustningen som innefattar sågverk för både primär och sekundär sönderdelning. Klyvsågen TITAN HR2000 ger timmerproducenter flexibilitet att antingen använda breda bandprofiler för högre produktivitet eller smala bandprofiler om man eftersträvar en enklare underhållsprocess av bladet.

Klyvsågarna TITAN HR4000 och HR6000 är de främsta bland den industriella utrustningen från Wood-Mizer. Dessa maskiner finns tillgängliga i konfigurationer med ett eller två såghuvuden, de använder breda sågband upp till 152 mm och kan klara av en matningshastighet på mellan 60 och 80 m/min – samtidigt som de ger ett exakt snitt och god återvinning.

Wood-Mizer såghuvuden HR2000 


Wood-Mizer 1 såghuvuden HR4000 


Wood-Mizer 1 såghuvuden HR6000 


Wood-Mizer 6 såghuvuden HR500


Wood-Mizer 2 såghuvuden HR500

Wood-Mizer HR2000 i Tekwani sågverk i Sydafrika

Wood-Mizer HR2000 i Tekwani sågverk i Sydafrika

Wood-Mizer HR2000 i sågverk i Sydafrika
Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Välkommen

Välkommen till Wood-Mizers svenska nyhetsrum.

Här kan du se hur ägare av Wood-Mizer-sågverk över hela välden bidrar till att den lokala ekonomin växer, genom hållbar och lönsam timmerbearbetning.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om Wood-Mizer eller om någon av artiklarna.

Jacob Mooney
PR Coordinator

Jacob Mooney
Kontakta mig

NYHETSRUMKontakt online