• Image 1
  Image 2
  Image 3
  Image 4
  Image 5
  Image 6

Berättelser & artiklar

Wood-Mizer Industries firar 25 år i Europa

gaskevåhkoe, goeven 23. b. 2015

Wood-Mizer Industries firar 25 år i Europa

För mer än 30 år sedan startade Wood-Mizer i ett garage i USA. Affärsidén bestod i en ny metod för sågverksanvändning, som på ett mer effektivt sätt förvandlade stockar till timmer. År 1990 introducerade en polsk entreprenör produkten i Europa. Wood-Mizer Industries etablerade sig i Kolo, Polen, för att kunna erbjuda sina tjänster till kunder Europa, Afrika och Asien.

Wood-Mizers första grundläggande modeller har utvecklats till mycket avancerade maskiner, som kan såga trä på alla kontinenter. Idag är fler än 60 000 sågverk från Wood-Mizer i drift över hela världen. Förutom traditionella timmerleverantörer består kundbasen även av småföretagare, som försörjer sina familjer genom att leverera hållbart och lokalt producerat timmer till närområdet. Bönder, trävaruproducenter och hantverkare kan såga det timmer som de behöver i sin verksamhet, samtidigt som de aktivt bidrar till att den lokala ekonomin växer och att nya jobb skapas

Wood-Mizer Industries har upplevt en stadig tillväxt sedan företaget grundades. Under de senaste åren har den yta som används för tillverkning och produktion mer än fördubblats och uppgår nu till 10 170 kvadratmeter. Med lokala kontor på fem kontinenter och med fler än 100 auktoriserade återförsäljare över hela världen fokuserar Wood-Mizer på att göra företagets kunder framgångsrika över hela världen.

Wood-Mizer Industries – höjdpunkter under 2014

 • - 4,9 miljoner meter bandsågklingor sålda
 • - Bredbladiga sågverket WB2000 introduceras
 • - Systemet SLP2 ‘Smart Log Processing’ introduceras
 • - 41 länder representerade vid internationellt återförsäljarmöte

Se en video om företaget:   
 

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Välkommen

Välkommen till Wood-Mizers svenska nyhetsrum.

Här kan du se hur ägare av Wood-Mizer-sågverk över hela välden bidrar till att den lokala ekonomin växer, genom hållbar och lönsam timmerbearbetning.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om Wood-Mizer eller om någon av artiklarna.

Jacob Mooney
PR Coordinator

Jacob Mooney
Kontakta mig

nyhetsrumKontakt online