• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Wood-Mizer Nyheter

Wood-Mizer lanserar MP200 – en ny tvåsidig hyvel-/fräsmaskin för verkstäder

duarsta, tsïengelen 16. b. 2020

Wood-Mizer lanserar MP200 – en ny tvåsidig hyvel-/fräsmaskin för verkstäder

Wood-Mizer har lanserat en ny hyvel-/fräsmaskin – MP200. En tvåsidig maskin som hyvlar och fräser två sidor i en enda genomkörning. Denna prisvänliga och lättanvända maskin har konstruerats för snickare som vill tillverka lister, golvbrädor och andra träprodukter snabbt, billigt och effektivt.

MP200 har en horisontell toppkutter och en vertikal sidokutter. Båda kan utrustas med hyvelknivar eller profilfräsknivar.

Du börjar genom att hyvla eller fräsa en eller två intilliggande sidor i en genomkörning. Matningsrullarna förflyttar brädan under den horisontella toppkuttern och förbi den vertikala sidokuttern.

Om du bara hyvlar, kan du helt enkelt bara vända brädan, justera bordets höjd och sedan hyvla de två sista sidorna. Om du fräser en profil, behöver du bara byta knivarna, justera bordets höjd och sedan fräsa de två sista sidorna.

Viktigaste funktionerna:
• Tvåstegsprocess för framställning av hyvlat och fräst timmer.
• Lämplig för tillverkare av golvbrädor, lister m.m.
• En horisontell kutter och en sidokutter.

MP200 skickas på en pall och är enkel att montera och installera. Wood-Mizer tillhandahåller hyvelknivar och profilfräsknivar ur sitt sortiment av skärverktyg, och dessutom ett omfattande spånuppsamlingssystem för användning med MP200.

Sedan 1980 tillverkades MP200 i Sverige. Nu tillverkas MP200 av Wood-Mizer, vilket ytterligare främjar Wood-Mizers rykte som en global tillverkare av utrustning som sömlöst omvandlar stockar till timmer och slutligen färdiga träprodukter.


Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Välkommen

Välkommen till Wood-Mizers svenska nyhetsrum.

Här kan du se hur ägare av Wood-Mizer-sågverk över hela välden bidrar till att den lokala ekonomin växer, genom hållbar och lönsam timmerbearbetning.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om Wood-Mizer eller om någon av artiklarna.

NYHETSRUMKontakt online