• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Wood-Mizer Nyheter

Thailändskt palltillverkarföretag fördubblar sin produktivitet tack vare en klyvsåg från Wood-Mizer

gaskevåhkoe, goevten 26. b. 2020

Thailändskt palltillverkarföretag fördubblar sin produktivitet tack vare en klyvsåg från Wood-Mizer

En modern pallfabrik i Thailand ersatte två vertikala bandsågar med en klyvsåg från Wood-Mizer och fördubblade därmed sin sågproduktivitet.  

”Vi har kunder från hela världen som kommer till oss med sina specialförfrågningar. Vi designar sedan pallar efter deras exakta specifikationer.” säger Pichit Chiamcharoen, VD för Pallet Maker Group Co., Ltd.

”Vi har producerat hundratals varianter som var och en uppfyller våra kunders unika krav.” berättar Pichit.

”Din fabrik är en direkt avbild av hur du gör affärer. När man besöker min fabrik ser man att vi har en ren och energieffektiv tillverkningsprocess, och att vi använder maskiner som är av hög kvalitet och som använder modern teknik.” konstaterar Pichit.  Ett särskilt område som fick åtnjuta effektivitetsförbättringar var den initiala timmerbearbetningsprocessen. 2018 byttes två av deras vertikala bandsågar ut mot en Wood-Mizer HR500 klyvsåg med fyra huvuden.

”Problemet med de vertikala bandsågarna var dess bristande produktivitet.” säger Pichit.
”Det krävdes två medarbetare enbart för att producera en bräda åt gången med varje bandsåg. Men efter installationen av klyvsågen från Wood-Mizer kan vi producera 4 brädor i en genomkörning. Produktiviteten har fördubblats samtidigt som vår energiförbrukning är densamma. Därför tror jag att vi snabbt får en hög ROI på HR500-klyvsågen.” menar Pichit.

Och på frågan om de nya smalspårsbladen från Wood-Mizer, säger Pichit: ”Bladen från Wood-Mizer gav mig bättre ytkvalitet än de vertikala bandsågarnas fyratums- och tvåtumsblad.”

Det här företaget är ett bra exempel på hur framåtsträvande palltillverkare i Thailand kan fatta smarta beslut för att öka sin produktivitet och förbättra sin konkurrenskraft på den globala marknaden.Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Välkommen

Välkommen till Wood-Mizers svenska nyhetsrum.

Här kan du se hur ägare av Wood-Mizer-sågverk över hela välden bidrar till att den lokala ekonomin växer, genom hållbar och lönsam timmerbearbetning.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om Wood-Mizer eller om någon av artiklarna.

NYHETSRUMKontakt online